Koirakonsultti.

Pauliina Laurila tarjoaa konsultointia sekä koulutusta / ongelman ratkaisua metodeillaan, joissa sovelletaan koirien käyttäytymisen tuntemusta, komemusta sekä lisäksi tieteellistä ymmärrystä uusimmista koiraa koskevista tutkimuksista. Koirakysymysten pohtiminen perustuu laajaan näkökulmaan siitä mikä kaikki vaikuttaa koirien käyttäytymiseen. Koiran ymmärtäminen lajina on tärkeää vaikka yksilölliset tarpeet otetaankin huomioon.

Koiran koulutusta voi harrastaa lähes missä tahansa ja sen tulee olla palkitsevaa sekä omistajalle että koiralle. Koiraa opetetaan yhteistyöhön, joka tekee omistajan kanssa touhuamisen miellyttäväksi molemmille. Koirat oppivat kanssamme joka päivä kaikista kokemuksistaan, oli se sitten tarkoituksenamme tai ei. Niinpä pienetkin muutokset koulutustavoissa saattavat saada aikaan suuria muutoksia, jotka näkyvät jokapäiväisessä elämässä.

Mikä on tärkeintä ottaa huomioon koiraa koulutettaessa?

Olipa kyse sitten uuden asian opettamisesta tai huonon käytöksen korjaamisesta tärkeintä on keskittyä koiran ja omistajan väliseen yhteistyöhön. Jos koira ei toimi toivotulla tavalla johtuu se usein siitä, että koira ei osaa tai tiedä mitä siltä halutaan. Kyse ei ole niinkään johtajuusongelmasta vaan siitä, että asiat tulee opettaa koiralle uudella tavalla. Jo opittuja asioita tulee kerrata ja oppimiseen sekä hyvään suoritukseen kannustaa. On myös tärkeää, että omistaja osaa “lukea” koiraansa ja arvioida tilanteen oikein. Koiran ja omistajan välinen vuorovaikutus on
avainasemassa monestakin syystä.
Koiran ja omistajan vuorovaikutusta voi ja kannattaa vahvistaa missä tahansa, niin kotona kuin lenkkeillessäkin. Kun vuorovaikutus on hiottu huippuunsa tulee tilanteista miellyttäviä molemmille ja vastaantulevat haasteet voidaan kohdata ilman stressiä.

Kun kouluttaminen perustuu koiran ja omistajan vuorovaikutukseen ovat koulutusmetodit automaattisesti positiivisia ollakseen mahdollisimman suureksi hyödyksi. Rankaisu ja pakotteet ovat tarpeettomia. Itseasiassa rankaiseminen ja pakottaminen saa koiran oppimaan huonommin, hitaammin ja vääriä asioita. Pakottaminen myös lisää stressiä, ja stressaantunut eläin (niinkuin ihminenkin) on kyvytön oppimaan toivottuja asioita.
Koira oppii tottelemaan helpoiten, koska yhteistyö on kannattavaa – ei siksi, että sitä hallitaan esim. kuristuspannan avulla.

Koulutuksessa käytetään hyväksi ja kiinnitetään huomiota koiran lajille tyypilliseen kommunikoitiin. Tavoitteena on iloinen, kuuliainen, stressitön koira sekä iloinen ja stressitön omistaja, joka voi mennä koiransa kanssa monenlaisiin tilanteisiin pelkäämättä.

Koirien

Seuraavana on esimerkkejä yleisistä ongelmista, jotka ovat ratkaistavissa suhteellisen helposti positiivisilla metodeilla:

• Muiden koirien kohtaaminen
• Vetäminen remmissä
• Pelokkuus tai aggressiivisuus
• Yli-aktiivisuus
• Ns. johtajuus ongelmat
• Kodin tuhoaminen

Suositeltavia kirjoja:
• Turid Rugaas: “Rauhoittavat Signaalit” sekä “Kiskomatta Paras”.
• Tuire Kaimio: Pennun Kasvatus.
• Raymond and Lorna Coppinger: “Dogs”.

Kaikki koirat oppivat uusia temppuja.


Clinica Veterinaria Pet Vet Kamu, Susanne Kamu
C/. Maestra Aspiazu, Puebla Lucia,
ES-29640 Fuengirola (Málaga) Espanja.
Puhelinnumero: (+34) 952 667 333,
contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com


Sivukartta
Copyright © 2006 - 2018 Clinica Veterinaria Pet Vet Kamu, kaikki oikeudet varattu.